Logo's Faya til eliteskuet 2019

Avlshopper

Præstationsavl:

Vores avlshopper repræsenterer de bedste blodlinjer indenfor den danske varmblodsavl.

På både mor- og farsiden har hoppernes afstamning vist deres værd med gode resultater på konkurrencebanerne. 

Alle vores hopper er kårede i RDH, og har høje indekstal i både eksteriør og dressur. Det synes vi er vigtigt, og når vi vælger hingste, sker det altid med fokus på både afstamning, gangarter og ikke mindst ridelighed.

Avlshopperne skal testes under rytter

På stutteri Logo går alle hopperne derfor en godkendt rideprøve i Dansk Varmblod i forbindelse med deres kåring (sadelkåring eller stationsafprøvning). Denne prøve går de som 3-års, så de har en bestået rideprøve, når de får deres første føl. Hvis de efter dette føl skal sælges som rideheste, så genindsættes de i ridning, når føllet er fravænnet.

Vi synes, det er vigtigt, at både ridelighed og gangarter er testet på hopperne. På den måde får vi et bedre kendskab til, hvilke egenskaber hopperne kan give videre til deres afkom. Samtidig er rideprøven med til at vise, hvad vi især skal søge at forbedre på hver enkelt hoppe.

For de hopper, som efter deres første føl skal sælges som rideheste, er tilridningen og uddannelsen til at gå en rideprøve et godt udgangspunkt for den senere træning og klargøring til salg.

Med års mellemrum vælger vi at satse på længerevarende uddannelse af enkelte heste som har et særligt potentiale. Det valgte vi at gøre med sølvmedaljehoppen Logo’s Gaya, som i 2021 repræsenterede Danmark i 6-årsklassen ved UVM i Verden. Hoppen blev i 2023 solgt til Helgstrand efter en flot international debut med Emma Ahlberg.

Under menupunktet avlshopper kan du læse meget mere om hver enkelt hoppe og dens afkom.